UILENSPIEGEL
ZOT, SCHELM en REBEL


Marc Van Moer wil u graag vertellen ‘ Van Uilenspiegels leven en smadelijke daden en wonderlijke avonturen, want hij liet geen schelmerij ongedaan!’


Try-out en promo voorstellingen
Zondag 12 oktober 2014 om 14u30 en om 17 uur i.s.m. cc De Kruisboog, St. Jorisplein 20/1, 3300 Tienen – Toegang gratis. Reservaties uitsluitend via cc De Kruisboog: www.dekruisboog.be, 016/805 696

UILENSPIEGEL: zot, schelm en rebel Wie was deze kerel? Heeft hij echt bestaan? Kwam hij uit Damme? DE SCHELM Volgens het Duitse Volksboek van Herman Bote, werd hij rond 1300 in Kneitlingen geboren, een boerendorp niet ver van Braunschweig. Als kind was hij een ettertje. Later werd hij een man van twaalf stielen en dertien ongelukken. Zijn fratsen waren gewoonlijk plat en vaak vies. DE ZOT In de loop der eeuwen werden zijn scherpe kanten afgevlakt. Tijl Uilenspiegel werd het hoofdpersonage van kinder- en jeugdverhalen, de vedette van stripverhalen, de held van films, theaterstukken en liederen. DE REBEL Met de roman van Charles De Coster (La Légende d’Ulenspiegel, 1867) beleefde hij een nieuwe jeugd. Geboren in Damme, zwierf Uilenspiegel samen met Nele en Lamme Goedzak doorheen het Vlaamse land. Tijl werd een vrijheidsstrijder en vocht met de geuzen mee tegen het leger van de fanatieke Spaanse koning Filips II.

Marc Van Moer is de verteller en laat elk aspect van Uilenspiegel aan bod komen. Hugo Bailly, Debbie Lambregts en Marieke Van Ransbeeck studeren barokmusette en doedelzak aan het Leuven University College of Arts, bij dr. Jean-Pierre Van Hees. Zij ondersteunen het verhaal met traditionele volksmuziek en hedendaagse composities.

Marth De Kinder en Hanne Coeckelberghs zijn actief bij Circusatelier Salto in Tienen onder leiding van Tom Cools. Hun trapeze- en doekacts zijn poëtisch en spectaculair.
Productie coaching door Chris Mazarese. Zij maakt van dit complex gegeven een schoon, wreed, grappig en spannend geheel.

Info en boekingen
Marc Van Moer – 0475/892 292 – marc.vanmoer@telenet.be
www.parafernalia.be – 0475/439 360 – chris@parafernalia.be

Go back
Go back home